Протягом травня 2023 року згідно з заявами споживачів, фахівцями
ПрАТ «Уманьгаз» виготовлено та видано технічних умов на реконструкцію системи газопостачання  – 20 шт.

Протягом травня місяця бригадами АДС ПрАТ «Уманьгаз» виконано 191 заявку про витоки природного газу, які надійшли від споживачів.

Звертаємо Вашу увагу!

Димові і вентиляційні канали відіграють дуже важливу роль в наших будинках. Та чомусь в останні роки значно знизився контроль за технічним станом димових та вентиляційних каналів в житлових та громадських будинках, а це збільшує ризик виникнення аварійних ситуацій та нещасних випадків: загазованості, вибухів, пожеж та отруєння людей чадним газом. Часто причиною виникнення надзвичайних подій є безвідповідальність та необізнаність господарів.

Відповідно до пункту 6.1 глави 6 розділу V «Правил безпеки систем газопостачання», затверджених наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України 15.05.2015 р. № 285, безпечну експлуатацію та технічне обслуговування димових і вентиляційних каналів житлових і громадських будинків забезпечує власник (балансоутримувач та/або орендар (наймач)).

Перевірка і прочищення димових та вентиляційних каналів повинні виконуватися спеціалізованою організацією, яка має дозвіл на виконання цих робіт центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю.

Щоб уберегти Вас від нещасних випадків, наразі проводяться перевірки димових та вентиляційних каналів, у населених пунктах Уманського району Черкаської області, та виписуються акти перевірки та прочищення.

Пам’ятайте, що дотримання елементарних правил безпечної експлуатації димових і вентиляційних каналів – одна із складових попередження нещасних випадків, аварій!

Всі роботи, пов’язані з заміною, додатковим встановленням газових приладів, або зміною в газових мережах, повинні виконуватися за участю та відома фахівців ПрАТ «Уманьгаз».

Будьте обережні з побутовим газом, виконуйте всі вимоги щодо безпечної експлуатації газових приладів!

Бригади аварійної служби, попри війну, працюють цілодобово, щоб вчасно усувати причини небезпечних ситуацій та здійснювати безперебійне газопостачання до споживачів.

При появі в приміщенні запаху газу споживачу необхідно викликати аварійну службу за телефоном 104. 

Архів
Особистий кабінет Видео Тепло