Враховуючи непросту економічну ситуацію у країні, в умовах припинення ВАТ «Газпром» (Російська Федерація) постачання природного газу та тимчасової обмеженості технічних можливостей імпорту цього енергоносія з країн ЄС для успішного проходження опалювального сезону Кабінет Міністрів України прийняв Постанову “Деякі питання забезпечення населення, підприємств, установ та організацій природним газом до кінця опалювального сезону 2014/15 року” № 296.
Документом Уряд затвердив розподіл обсягів для споживачів у розрізі адміністративно-територіальних одиниць до кінця опалювального сезону 2014/15 року.
Відповідно до показників, зазначених у постанові, з 1 серпня 2014 року зменшено обсяг споживання природного газу на 30%. За таких обставин успішне проходження опалювального сезону 2014-2015 років можливе лише за умови зменшення використання природного газу всіма категоріями.
Рішення про початок та закінчення опалювального сезону 2014/15 року буде прийматися виконавчими органами сільських, селищних та міських рад або місцевими державними адміністраціями за погодженням з Міненерго та Мінрегіонбуд.
Кабмін доручив НКРЕ щомісяця здійснювати контроль щодо дотримання газопостачальними і газорозподільними підприємствами місячного планового (розрахункового) балансу надходження та розподілу природного газу і проводити позапланові перевірки, в разі звернення оператора Єдиної газотранспортної системи щодо недотримання такого балансу.
Згідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 296 від 9 липня 2014 року, а саме розподілу обсягів природного газу в розрізі адміністративно територіальних одиниць на період з 1 серпня 2014 р. до кінця опалювального сезону 2014/15 року для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання виділено ліміт споживання для Черкаської області – 398 292 м.куб., а для бюджетах організацій – 21 761,6 м.куб. природного газу.
За таких умов дотримання платіжної дисципліни всіма категоріями споживачів набуває особливої гостроти, і ПАТ «Уманьгаз» сподівається, що в цей складний період нашої сучасної історії споживачі природного газу з розумінням поставляться до тих рішень, які вимушений приймати Уряд України задля досягнення цілей, пов’язаних реалізацією європейського вектору розвитку нашої держави.

Архів
Особистий кабінет Видео Тепло