ШАНОВНІ СПОЖИВАЧІ!

З настанням осінньо–зимового  періоду знову виникає проблема щодо нехтування людьми правилами безпеки при користуванні газом. Тому, ПрАТ «Уманьгаз» закликає споживачів користуватися природним газом з розумом!

Нагадуємо, що опалювати оселю за допомогою газових плит і духовок категорично заборонено. Ви ризикуєте отруїтись чадним газом.

Під час використання газової плити для обігріву, особливо у холодний період року, вікна щільно закривають. При цьому вмикають усі конфорки та духовку на повну потужність. У такому випадку, кисень, необхідний для горіння природного газу, починає спалюватися значно швидше, а свіже повітря не надходить. Таким чином, помешкання може дуже швидко наповнитися чадним газом, який є продуктом згорання. Він не має кольору та запаху, тож зрозуміти його наявність можливо лише за перших ознак отруєння. При отруєнні людина відчуває головний біль, нудоту, запаморочення, у неї прискорюється серцебиття та починається сухий кашель. А при більш тяжкому отруєнні спостерігається втрата свідомості, параліч, судоми, порушення дихання, посиніння шкіри та слизових оболонок, після чого людина може померти.

У разі порушення правил безпеки під час користування газовими приладами збільшується ризик виникнення аварійної ситуації.

Не нехтуйте правилами безпеки при користуванні газовими приладами, адже це може призвести до трагедії!

Стежте за технічним станом газових приладів, справністю димоходів та вентиляційних каналів.

Для постійного контролю наявності у повітрі природного чи чадного газу встановіть газосигналізатор.

При виявленні в приміщенні запаху газу потрібно негайно вимкнути газові прилади, відкрити вікна, залишити приміщення та зателефонувати за номером 104.

Архів
Особистий кабінет Видео Тепло