Звертаємо Вашу увагу!

Цьогорічна зима дивує своєю нестабільністю – сніг переходить у дощ, мороз – у відлигу, температура стрімко змінюється з плюсових на мінусову і навпаки. У таких умовах потрібно бути особливо уважними при користуванні газовими приладами, так як у вологу та вітряну погоду порушується тяга в димових та вентиляційних каналах, що призводить до загрози виникнення «зворотної тяги», а отже, можливе накопичення всередині приміщень смертельно небезпечного чадного газу. В морози можуть обмерзати оголовки димарів, що ускладнює вивід шкідливих продуктів горіння назовні. Тож зараз димові та вентиляційні канали слід оглядати частіше. Щоб не сталося лиха завжди майте на увазі, що перед розпалюванням, а також під час роботи газових приладів з відводом продуктів згорання в димохід, необхідно провести перевірку наявності тяги в димових та вентиляційних каналах. При відсутності тяги користуватись газовими приладами категорично заборонено!

Не опалюйте оселю за допомогою газових плит і духовок, це призведе до накопичення чадного газу, який може спричинити отруєння або викликати кисневу недостатність.

Не намагайтесь самостійно ремонтувати газові прилади. Звертайтесь до спеціалізованих організацій, що мають дозвіл на надання відповідних послуг.

Користуйтеся газовими приладами, колонками та котлами лише при відчинених вікнах або кватирках.

При появі в приміщенні запаху газу споживачу необхідно викликати аварійну службу ПрАТ «УМАНЬГАЗ» за телефоном 104.

Пам’ятайте, що дотримання елементарних правил поводження з газовими приладами у побуті – запорука Вашого безпечного життя.

Крім виконання вимог безпеки користування природним газом, також слід пам’ятати про економне його використання. Економне використання природного газу – не тільки турбота про сімейний бюджет, але й дбайливе ставлення до природи.

         Посилання на нормативний документ «Правила безпеки систем газопостачання»: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0674-15

Архів
Особистий кабінет Видео Тепло