Шановні споживачі!

ПрАТ «УМАНЬГАЗ» (далі по тексту – Оператор ГРМ) повідомляє, що на час дії воєнного стану в Україні заборонялось припинення надання житлово-комунальних послуг населенню у разі їхньої несплати або оплати не в повному обсязі. Такий мораторій на відключення житлово-комунальних послуг запровадили у 2022 році у зв’язку з повномасштабним вторгненням Росії.

30 грудня 2023 року набула чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 29.12.2023 №1405 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо оплати житлово-комунальних послуг», відповідно до якої:

  1. Скасована заборона на припинення надання житлово-комунальних послуг, нарахування штрафів та пені, а також на стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги побутовим споживачам, що заборгували за спожиті послуги у регіонах, де не ведуться військові дії та які не перебувають під тимчасовою окупацією Росії.
  2. Відповідний мораторій на відключення зберегли лише для жителів територій, де ведуться бойові дії та тимчасово окупованих територій. Крім того, заборонено припиняти надання комунальних послуг, якщо будинок споживача був пошкоджений внаслідок воєнних (бойових) дій – але за умови інформування про такі випадки відповідного виконавця комунальної послуги.

Згідно з підпунктом 1 пункту 1 глави 7 розділу VІ Кодексу газорозподільних систем, затвердженого постановою НКРЕКП від 30.09.2015 року № 2494, ПрАТ «УМАНЬГАЗ» в установленому законодавством порядку має право припинити/обмежити газопостачання (розподіл природного газу) на об’єкт споживача (у тому числі побутового споживача) з дотриманням ПБСГ та нормативних документів, що визначають порядок обмеження/припинення природного газу, у випадку несвоєчасної та/або неповної оплати послуг згідно з умовами договору розподілу природного газу.

У разі виникнення у споживача заборгованості за договором розподілу природного газу сторони можуть укласти графік погашення заборгованості, який оформлюється додатком до договору або окремим договором про реструктуризацію заборгованості (пункт 8 глава 6 розділ VI Кодексу газорозподільних систем). Для цього Вам необхідно звернутися до спеціалістів ПрАТ «УМАНЬГАЗ» та мати з собою копії документів (паспорт та Реєстраційний номер облікової картки платника податків).

Просимо прийняти до уваги дані зміни та не допускати накопичення заборгованості.

За більш детальною інформацією звертайтесь за номерами телефонів:

(04744) 4-11-05, (04744) 4-11-04, (04744) 4-11-14, 0800-50-45-67.

Архів
Особистий кабінет Видео Тепло