Що робити у випадку несправності газового лічильника? Причини та наслідки.

Лічильник об’єму газу – прилад обліку, призначений для вимірювання об’єму газу, який пройшов по газопроводу.

Лічильник газу є важливим елементом системи газопостачання кожного будинку чи квартири. Він призначений для точного виміру витрати газу та забезпечення контролю за його використанням. Та іноді лічильники газу можуть виходити з ладу.

Є декілька найрозповсюдженіших способів вчасно з’ясувати, що лічильник газу працює неналежним чином:

1. Покази лічильника природного газу не змінюються під час використання газового приладу. Така проблема часто може бути пов’язана із виробничим браком пристрою, а також з механічними ушкодженнями лічильника чи наслідками його роботи в агресивному середовищі, наприклад обмерзанням або корозією (при виборі пристрою і місця його встановлення потрібно врахувати, що не всі лічильники призначені для роботи на вулиці або у вологих приміщеннях).

2. Лічильник показує велике споживання газу, на погляд споживача, або обліковує газ коли газові прилади вимкнені. Це може вказувати як на несправність самого лічильника, несправний газовий прилад (котел, газова колонка, конвектор, газова плита) так і на витік газу. Якщо ви відчули запах газу в приміщенні або поблизу нього, негайно перекрийте газовий кран на стояку, не вмикайте електроприлади або вимкніть ті, що вже працюють, відкрийте вікно для провітрювання, вийдіть на вулицю та зателефонуйте за номером 104 аварійної газової служби ПрАТ «УМАНЬГАЗ».

3.  Якщо рух лічильного механізму нерівномірний, ривками, або з гальмуванням, при русі чути клацання, шуми – лічильник може потребувати перевірки, ремонту або заміни, навіть якщо немає помітних відхилень у показаннях. Про несправний газовий лічильник необхідно негайно повідомити спеціалістів ПрАТ «УМАНЬГАЗ», так само як і про випадково зірвану пломбу на лічильнику. Якщо цього не зробити – загрожує штраф.

Найпоширеніші причини шумів при роботі лічильника:

  • засмічення газових трубок;
  • особливості конструкції;
  • неправильна робота регулятора тиску;
  • зношення механізмів у лічильнику.

У випадку виявлення Вами порушень у роботі лічильника газу, зверніться до лабораторії ПрАТ «УМАНЬГАЗ». Графік роботи лабораторії ПрАТ «УМАНЬГАЗ» можна дізнатись за телефоном: (04744) 4 50 95. При необхідності споживач пише заяву, в якій вказуються всі виявлені недоліки у роботі приладу обліку.

  Не намагайтеся ремонтувати лічильник газу самостійно, бо це може призвести до непередбачених наслідків. Краще довірити роботу професіоналам, які мають досвід і знання в газовій сфері.

Архів
Особистий кабінет Видео Тепло