Користуючись газовими приладами влітку – будьте обережні!

Спеціалісти аварійно-диспетчерської служби, які працюють 24/7 в усі пори року, рекомендують влітку, при високій температурі, не забувати про безпечне користування природним газом та газовими приладами.

ДЛЯ ЗАПОБІГАННЯ ВИНИКНЕННЯ НЕЩАСНИХ ВИПАДКІВ ПІД ЧАС ВИКОРИСТАННЯ ПРИРОДНОГО ГАЗУ НЕОБХІДНО:

  • забезпечити перевірку технічного стану газових мереж та приладів;
  •  не користуватись несправним газовим обладнанням;
  • не встановлювати механічні витяжки у приміщеннях, де є газові прилади з відведенням димових газів у димохід;
  • не змінювати облаштування димових та вентиляційних систем;
  • стежити за наявністю тяги в димових та вентиляційних каналах (Коли температура повітря досягає відмітки +30°С та вище, то може бути відсутня тяга або утворюється зворотна тяга в димових та вентиляційних каналах. Тому частіше перевіряйте наявність тяги під час користування газовими приладами. Кожен споживач може перевірити тягу за допомогою легкої смужки паперу. Її слід прикласти до отвору димоходу. Якщо папір втягується – тяга є, залишається нерухомою – відсутня, відхиляється у приміщення – зворотна).

 Користуватися природним газом при відсутності тяги чи наявності зворотної тяги категорично заборонено.

  • забезпечте приплив свіжого повітря (для цього потрібно відкрити вікно або привідкрити кватирку) ;
  • встановіть у газифікованих приміщеннях, які не мають спеціальних отворів припливної вентиляції, двері з гумовими ущільненнями, які також не мають отворів припливної вентиляції;
  • якщо їдете на вихідні чи у відпустку – перекрийте газові прилади у помешканні (ручка крану знаходиться у вертикальному положенні – газ увімкнений, повернутий у горизонтальне положення, перпендикулярно до труби, – перекритий);
  • не залишайте без нагляду працюючі газові прилади.

При виявленні в приміщенні запаху газу потрібно негайно вимкнути газові прилади, відкрити вікна, залишити приміщення та зателефонувати за номером 104.

Для постійного контролю наявності у повітрі природного чи чадного газу встановіть газосигналізатор.

!!!Пам’ятайте!!! Дотримання правил користування природним газом, а також уважне ставлення до експлуатації газових приладів – запорука Вашого безпечного життя.

Архів
Особистий кабінет Видео Тепло