Сучасне суспільство сьогодні не може існувати без природного газу, який залишається найбільш зручним у використанні та достатньо екологічним видом палива. При належному використанні природний газ є безпечним для людини у побуті.

Газ – важливе благо сучасної цивілізації. Необережне поводження з ним може призвести до найтрагічніших наслідків. Тому, щоб убезпечити себе і своїх рідних, до даного питання необхідно підходити з великою відповідальністю.

ПрАТ «Уманьгаз» постійно піклується про задоволення потреб населення з розподілу природного газу, здійснює комплекс заходів спрямованих на поліпшення умов постачання природного газу, створенню безпечних умов його використання. Фахівцями Товариства проводиться робота щодо заміни на більш сучасне обладнання регуляторних пунктів, яке дасть можливість безперебійно та безаварійно постачати природний газ до помешкань споживачів, виявляються та в аварійному порядку ліквідовуються витоки газу, як на вулиці так і в середині приміщень абонентів, зокрема, тільки аварійно-диспетчерською службою ПрАТ «Уманьгаз» з  початку року  ліквідовано 1979 витоків на газових мережах. Не залишаємо і осторонь найважливішу проблему – порушення власниками, орендарями, квартиронаймачами «Правил безпеки систем газопостачання» при користуванні газом в побуті, де основним порушенням є самовільно встановлене обладнання, аварійний стан димової та вентиляційної систем в приміщеннях.

Протягом вересня згідно заяв споживачів виготовлено та видано 69 технічних умов та договорів на реконструкцію житлових будинків та квартир щодо поліпшення газового теплогенеруючого обладнання, 19 технічних умов та договорів на приєднання нових об’єктів до ГРМ. Згідно плану розвитку газорозподільної системи на 2021-2030 роки було замінено 106 одиниць газових лічильників.

Всі роботи, пов’язані з заміною, додатковим встановленням газових приладів, або зміною в газових мережах, виконуються тільки з відома працівників ПрАТ «Уманьгаз».

Власники будинків і квартир на правах особистої власності повинні своєчасно укладати договори на технічне обслуговування газового обладнання та перевірку димоходів, вентиляційних каналів.

Інформуємо Вас, що при появі в приміщенні запаху газу негайно припинити користування газовими приладами, перекрити крани до приладів і на приладах, відчинити вікна або квартирки для провітрювання приміщення, викликати аварійну службу ПрАТ «Уманьгаз» за телефоном 104. Не запалювати вогонь, не курити, не вмикати і не вимикати електроосвітлення і електроприлади, не користуватися електродзвінками.

Адміністрація ПрАТ “Уманьгаз”

Архів
Особистий кабінет Видео Тепло