Протягом грудня 2022 року згідно з заявами споживачів, фахівцями
ПрАТ «Уманьгаз» виготовлено та видано:

18 технічних умов на реконструкцію житлових будинків та квартир, щодо поліпшення газового теплогенеруючого обладнання.

У відповідності до Закону України від 16.06.11 №3533-VI «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» замінено 121 одиницю газових лічильників.

Протягом грудня місяця бригадами АДС ПрАТ «Уманьгаз» виконано 344 заявки про витоки природного газу, які надійшли від споживачів.

Всі роботи, пов’язані з заміною, додатковим встановленням газових приладів, або зміною в газових мережах, повинні виконуватися за участю та відома фахівців ПрАТ «Уманьгаз».

Звертаємо Вашу увагу! Усім споживачам газу (особливо до настання холодів) необхідно перевірити стан системи вентиляції і димоходів приміщень. Ці майже невидимі конструкції є дуже важливими, адже очищають приміщення від витоків газу та небезпечного чадного газу, який може утворитися при роботі газових приладів. Від їхньої справності напряму залежить наше життя. Перевірку та прочищення димових та вентиляційних каналів можуть виконувати лише спеціалізовані організації, які мають відповідні дозвіл і ліцензію на виконання цих робіт. Аби повністю себе убезпечити – встановіть детектор газу, для постійного контролю наявності у повітрі природного та чадного газу.

Відповідно до Правил безпеки систем газопостачання відповідальність за стан димових та вентиляційних каналів у житлових будинках покладається на керівників житлово-експлуатаційних організацій, у житлових кооперативах та ОСББ – на голову, у приватних будинках – на власників.

Витрати на прочистку димових та вентиляційних каналів в структурі тарифу на розподіл природного газу не передбачені, тому оплачуються споживачем особисто відповідно до прайсу спеціалізованої організації.

Для запобігання виникнення аварій та настання нещасних випадків необхідно:

— забезпечити регулярні перевірки та прочищення спеціалізованою організацією димоходів та вентиляційних каналів;

— регулярно перевіряти, щоб оголовки димових та вентиляційних каналів не знаходились у зонах вітрового підпору;

— регулярно слідкувати за станом оголовків димових та вентиляційних каналів у зимовий період, запобігати їх обмерзанню та руйнуванню;

— не встановлювати механічні витяжки у приміщеннях, де є газові прилади з відведенням димових газів у димохід;

— не використовувати газові приладами не за призначенням (наприклад: газову плиту — для обігріву приміщення, тощо);

— не змінювати облаштування димових та вентиляційних систем;

— не перекривати та не закривати (заклеювати, захаращувати) отвори вентиляційних каналів;

— не замуровувати і не заклеювати «кишені» і люки, що призначені для чищення димоходів;

— встановлювати у газифікованих приміщеннях металопластикові вікна, які не мають кватирок/фрамуг;

— встановлювати у газифікованих приміщеннях, які не мають спеціальних отворів припливної вентиляції, двері з гумовими ущільненнями, які також не мають отворів припливної вентиляції;

— використовувати газові прилади при закритих вікнах, квартирках, фрамугах.

Пам’ятайте, що дотримання елементарних правил безпечної експлуатації димових і вентиляційних каналів — одна із складових попередження нещасних випадків!

Передача показників здійснюється за телефонами: 0 800 50 45 67,                                (04744) 4-54-02, (04744) 4-11-05, (04744) 4-11-04.

Інформуємо Вас, що при появі в приміщенні запаху газу споживачу необхідно викликати аварійну службу ПрАТ «Уманьгаз» за телефоном 104.

Архів
Особистий кабінет Видео Тепло