Протягом лютого 2023 року згідно з заявами споживачів, фахівцями
ПрАТ «Уманьгаз» виготовлено та видано:

5 технічних умов на реконструкцію житлових будинків та квартир, щодо поліпшення газового теплогенеруючого обладнання.

У відповідності до Закону України від 16.06.11 №3533-VI «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» замінено 138 одиниць газових лічильників та встановлено 2 одиниці газових лічильників.

Протягом лютого місяця бригадами АДС ПрАТ «Уманьгаз» виконано 276 заявок про витоки природного газу, які надійшли від споживачів.

Звертаємо Вашу увагу!

Власник (балансоутримувач та/або орендар) відповідає за технічний стан і безпечне користування газопроводами, газовими приладами, димовими та вентиляційними каналами і повинен забезпечити утримання власної системи газопостачання відповідно до вимог чинного законодавства України. Розподіл та постачання природного газу населенню здійснюється виключно на підставі відповідного договору природного газу, укладеного між споживачем і постачальником  природного газу та Оператором газорозподільних мереж (Оператором ГРМ) ПрАТ «Уманьгаз».

Споживач природного газу зобов’язаний:

1. Пройти інструктаж із безпечної експлуатації газового обладнання.

2. Забезпечувати збереження і утримання у чистоті газового обладнання.

3.Слідкувати за роботою газового обладнання, справністю димоходів і вентиляції.

4. По закінченню користування газом перекрити крани на газових приладах і перед ними.

5. При несправності газового обладнання викликати працівників газового господарства за телефоном «104».

6. Споживач зобов’язаний забезпечити доступ на власні об’єкти представника Оператора ГРМ за їх службовим посвідченням для виконання службових обов’язків, зокрема, для:

– перевірки, локалізації і ліквідації витоків газу та аварійних ситуацій;

– перевірки, повірки та/або експертизи комерційного вузла обліку (лічильника газу), а також перевірки показань лічильників газу;

– виконання робіт з припинення та відновлення газопостачання.

7. Забезпечити перевірку димових і вентиляційних каналів у строки, встановлені Правилами безпеки систем газопостачання, спеціалізованою організацією, яка має дозвіл на виконання цих робіт. Вентиляційні канали підлягають перевірці і прочищенню одночасно з димовими. У разі відсутності димових каналів вентиляційні канали підлягають перевірці один раз на рік. У зимовий період регулярно перевіряти оголовки з метою недопущення їх обмерзання і закупорки.

Споживачам забороняється:

1. Проводити самочинну газифікацію будинку (квартири), перестановку, заміну, ремонт газового обладнання.

2. Проводити перепланування приміщень, де встановлені газові прилади, без узгодження з газовим господарством.

3. Вносити зміни в конструкцію газових приладів, димових та вентиляційних систем. Заклеювати вентиляційні канали, замуровувати «кишені» і люки, призначені для чищення димоходів.

4. Забороняється влаштування витяжної вентиляції з штучним спонуканням у будинках, які обладнані приладами і апаратами з відводом продуктів згорання в димоходи.

5. Користуватися газом при несправності газових приладів, автоматики, арматури і газових балонів.

6.Користуватися газом при порушенні щільності (тріщинах) кладки, штукатурки газифікованих печей і димоходів.

7. Користуватися газом при засмічених димоходах та вентиляційних каналах, несправності, обмерзанні і закупорці оголовків димоходів.

8. Користуватися газовими приладами при зачинених кватирках (фрамугах), відсутності  тяги в димоходах і вентиляційних каналах.

9. Залишати працюючі газові прилади без нагляду, крім розрахованих на безперервну роботу, та обладнаних для цього відповідною автоматикою безпеки.

10. Допускати до користування газовими приладами дітей дошкільного віку та осіб, що не контролюють свої дії, а також які не пройшли інструктаж у газовому господарстві.

11. Прив’язувати до газопроводів мотузки та навантажувати газопроводи.

12. Використовувати газ і газові прилади не за призначенням. Користуватися газовими плитами для опалення приміщень.

13. Використовувати приміщення, де встановлені газові прилади, для сну та відпочинку.

14. Застосовувати відкритий вогонь для виявлення витоку газу.

При появі в приміщенні запаху газу споживачу необхідно викликати аварійну службу за телефоном 104. 

Всі роботи, пов’язані з заміною, додатковим встановленням газових приладів, або зміною в газових мережах, повинні виконуватися за участю та відома фахівців ПрАТ «Уманьгаз».

Будьте обережні з побутовим газом, виконуйте всі вимоги щодо безпечної експлуатації газових приладів!

Побутовий споживач, який за умовами договору розподілу природного газу розраховується за лічильником газу, зобов’язаний щомісяця станом на 01 число місяця знімати фактичні показання лічильника газу та протягом п’яти діб (до 05 числа включно) надавати їх Оператору ГРМ у спосіб, визначений договором розподілу природного газу.

Передача показників здійснюється за телефонами: (04744) 4-11-05, (04744) 4-11-04, 0 800 50 45 67.

Архів
Особистий кабінет Видео Тепло