Останнім часом почастішали випадки пошкодження підземних газопроводів при виконанні земляних робіт. Так, за останні три місяці, працівники ПАТ «Уманьгаз» 7 разів виконували аварійно-відновлювальні роботи. Причинами пошкодження підземних газопроводів являються:
– несанкціоноване самовільне виконання земляних робіт в охоронних зонах газопроводів;
– виконання земляних робіт, але без письмового погодження наявного ордера в ПАТ «Уманьгаз» та без участі представника нашого підприємства, тощо.

В будь-якому разі земляні роботи виконувались з порушеннями чинного законодавства. Зокрема, постановою НКРЕКП № 2494 від 30 вересня 2015 року «Про затвердження Кодексу газорозподільних систем», зареєстрованої в Мінюсті України 06.11.2015 року за № 1379/27824, внесено доповнення до порядку виконання земляних робіт в охоронних зонах розподільних (вуличних) газопроводів. В розділі 3 глави 4 викладено повний перелік умов проведення земляних робіт, а пункт 21 регламентує видачу оператором газорозподільних систем (ПАТ «Уманьгаз») письмового дозволу на право виконання робіт в охоронних зонах газопроводів.

Зважаючи на вище приведене, просимо вас, при підготовці до виконання земляних робіт в охоронних зонах газопроводів, завчасно (3-5 діб) звертатись в ПАТ «Уманьгаз» для законного документального оформлення таких робіт. Це дозволить вам зекономити гроші, час і не допустити виникнення надзвичайних ситуацій. До порушників діючого законодавства будуть застосовуватись найжорсткіші заходи аж до притягнення до кримінальної відповідальності (в залежності від нанесених підприємству збитків). В разі необхідності виконання аварійних робіт на суміжних підземних комунікаціях, просимо звертатись з відповідним зверненням на гарячу лінію ПАТ «Уманьгаз» тел. 4-50-55, факс 4-84-04 або 104 цілодобово.
Адміністрація ПАТ «Уманьгаз».

Архів
Особистий кабінет Видео Тепло